Kawę paloną, zarówno tę w ziarnach jak i rozpuszczalną, znają doskonale wszyscy. Nie wszyscy jednak wiedzą, że w handlu dostępna jest także kawa zielona. Jest to nic innego jak ziarna kakaowca niepoddane paleniu. Brak tego procesu powoduje zachowanie w ziarnach kwasu chlorogenowego, któremu przypisywane są właściwości odchudzające i antyoksydacyjne. Kawa zielona nadaje się do parzenia oraz produkcji suplementów diety. Parzyć można zarówno ziarna mielone, jak i w całości. Fachowcy twierdzą, że ten rodzaj kawy ogranicza przyswajanie przez organizm cukrów, a że natura nie znosi próżni, ciało człowieka pobiera je w takiej sytuacji z tkanki tłuszczowej, co daje efekt odchudzający.

Urządzenie pozwalajace na pracę wodą pod ciśnieniem
Termostat ciśnieniowy wodny to wydajne urządzenie, które jest w stanie wodą pod ciśnieniem, której to temperatura może osiągać do 140 bądź też 160 stopni Celsjusza. Temperatur, do której to może pracować w...