Kawę paloną, zarówno tę w ziarnach jak i rozpuszczalną, znają doskonale wszyscy. Nie wszyscy jednak wiedzą, że w handlu dostępna jest także kawa zielona. Jest to nic innego jak ziarna kakaowca niepoddane paleniu. Brak tego procesu powoduje zachowanie w ziarnach kwasu chlorogenowego, któremu przypisywane są właściwości odchudzające i antyoksydacyjne. Kawa zielona nadaje się do parzenia oraz produkcji suplementów diety. Parzyć można zarówno ziarna mielone, jak i w całości. Fachowcy twierdzą, że ten rodzaj kawy ogranicza przyswajanie przez organizm cukrów, a że natura nie znosi próżni, ciało człowieka pobiera je w takiej sytuacji z tkanki tłuszczowej, co daje efekt odchudzający.

Gdzie warto zaopatrzyć się w jakościowe i wartościowe matryce audio?
W dzisiejszych czasach z racji błyskawicznie postępującemu rozwojowi technologicznemu mamy do dyspozycji wiele unowocześnionych i innowacyjnych sprzętów, niezbędnych w określonych sytuacjach. Jednym z nich się m...